Bieten en linzensalade

Goedemiddag! Vandaag schrijf ik deze post vanuit het zonnige Dubai, waar ik een weekje op vakantie ben. Ik liep gister op de markt om vers fruit te scoren en ik zag bergen met linzen en verse bieten en dacht gelijk aan één van mijn favoriete salades van de afgelopen tijd. Het recept wil ik graag met je delen, lees je verder?

Nu het weer in Nederland wat guurder wordt laat ik graag mijn frisse zomerse salades (welke? klik hier en hier) staan en ga ik voor een stevigere salade. Mijn go-to salade van de afgelopen weken is er eentje uit het boek Clean & Lean van James Duigan. Ik heb de salade een aantal weken terug gemaakt toen een vriendinnetje kwam eten en heb hem sindsdien elke week een keer gemaakt. Deze salade is zo snel gemaakt en smaakt heerlijk!

Wat heb je nodig?

En dat ziet er dan ongeveer zo uit! En dat ziet er dan ongeveer zo uit!

· 1 rode (ongekookte) biet per persoon

· Belugalinzen (de hoeveelheid is wat mij betreft afhankelijk van hoeveel je eet)

· Een bosje peterselie

· 1 kleine rode ui per persoon (of de heft van een grote rode ui)

· Pecannoten

· Mosterd

· Rode wijnazijn

· Olijfolie

· Zwarte peper

· Geitenkaas

· (eventueel honing)

En nu?

1. Bij verse linzen: Kook de linzen volgens de verpakking

Bij linzen uit pot: Spoel de linzen goed om en laat ze uitlekken

2. Snijd de rode bieten in dunne plakken, bestrooi ze met een beetje kokos- of olijfolie en bak ze in de oven op 180 graden. Afhankelijk van de dikte zijn de bietjes in 20 tot 25 minuten gaar.

3. Snijd intussen de peterselie fijn en de rode ui in hele fijne (halve) ringetjes.

4. Maak een dressing van mosterd, rode wijnazijn en olijfolie

5. Wanneer de bieten gaar zijn kun je de linzen, bieten, uien en peterselie in een kom bij elkaar doen. Giet er de dressing overheen, wat verse zwarte peper, geitenkaas naar smaak en pecannoten. Vind je geitenkaas te heftig? Smeer dan wat honing over de geitenkaas!

Overheerlijke toevoeging, geitenkaas met honing :D Overheerlijke toevoeging, geitenkaas met honing

Ik heb de salade zelf elke keer zonder de pecannoten gegeten, omdat ik ze steeds vergat erbij te doen. Zonder is de salade dus ook super lekker! Volgende keer probeer ik de noten niet te vergeten!

Welke salade ga jij tevoorschijn toveren nu dat de blaadjes weer van de boom vallen? Ik ben benieuwd!

Vergeet Green Quisine en Superfreez niet te volgen om op de hoogte te blijven van superfreez.nl

Farizah