Chocolate chip cookies & 2 minute mugcake

Hoi iedereen! Vandaag heb ik een extra artikeltje voor jullie! Heb je zin in lekkere koekjes en cakejes maar vind je het zonde om een mooie dag in de keuken door te brengen? Ik geef je groot  gelijk! Daarom deel ik twee recepten met jullie waarbij je maar even de keuken in hoeft te staan om vervolgens te genieten van warme en vers gebakken koekjes en cakejes! Lees snel verder!

 

Chocolate chip cookies

De koekjes zijn niet erg fotogeniek, dus ik heb er een filtertje over heen gegooid. Trust me.. De smaak is zoveel beter dan de foto!

Deze chocolade chip cookies zijn guilt-free: geen slechte vetten, suikers en granen. En dat is maar goed ook, want ze zijn verslavend lekker! Ik moet je echt even waarschuwen. Als je deze koekjes maakt, zijn ze geheid binnen een dag op en sta je de volgende dag weer in de keuken. Gelukkig zijn ze in een mum van tijd klaar en heb je niet zoveel ingrediënten nodig!

Wat heb je nodig?

foto 2 (2)

 1/2 cup paranoten
1/2 walnoten
1/3 cup chocolade chips

ongeveer 15 dadels
1 tl vanille extract
1 ei
1 tl baking soda
snufje (Himalaya) zout
Eventueel havermout naar gevoel

 

En nu?

  1. Doe de noten in je keukenmachine en hak dit tot meel.
  2. Leg je notenmeel apart en doe vervolgens de dadels in de keukenmachine. Laat dit draaien totdat de fijngemalen stukjes dadels aan elkaar vast plakken en een deeg vormen.
  3. Doe de dadels bij je notenmeel en meng met een stevige spatel of kneed met je handen.
  4. Mix de baking soda met het zout en voeg dit samen met je ei en vanille extract toe aan je koekjes deeg.
  5. Kneed kort tot je een mooi koekjesdeeg hebt gevormd. Voeg tussendoor havermout toe aan je deeg als deze te nat aanvoelt. Meesal gebruik ik 2 of 3 eetlepels havermout.
  6. Vouw de chocolade stukjes met een spatel door je deeg.

Nu is je koekjesdeeg klaar en kan je de koekjes vormen en kunnen ze voor 10 minuten de oven in op 180 graden. Houd ze goed in de gaten, want noten hebben de neiging om snel te verbranden! Als ze uit de oven komen zijn ze nog niet stevig. Laat ze afkoelen tot ze hard zijn (succes met wachten!!) en geniet van je heerlijke guilt-free chocolate chip koekjes! Ze zijn vrij van geraffineerde suikers, omdat ik een vegan chocolade reep heb gebruikt die ook vrij is van geraffineerde suikers. Dit soort repen chocolade zijn verkrijgbaar in de biologische supermarkten.
Tip: het deeg is erg plakkerig dus als ik koekjes vorm, vet ik mijn handen in met kokosolie. Zo blijft het deeg niet plakken aan je handen en kan je mooie ronde koekjes vormen.

Maar dat is nog niet alles! Want ik heb nog een recept voor een super easy peasy cakeje voor jullie! Als je zin hebt in een warm taartje, maar geen zin hebt om in de keuken te staan bakken en wachten tot je lekkers eindelijk gaar en afgekoeld is, heb ik de oplossing! Een mugcake die je in twee minuten en zonder oven gemaakt hebt!

Mug cake

Wat heb je heb nodig voor één mug cake:

  • 6 el (plantaardige) melk
  • 1 el olijf of kokosolie
  • 1 el kokosbloesemsuiker of palmsuiker
  • 6 el speltmeel
  • 3 el havermout
  • gehakte nootjes naar smaak
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/4 tot 1/2 tl kaneel
  • 1 et pindakaas

 En nu?

  1. Meng de natte ingrediënten met elkaar.
  2. Mix het meel met de suiker in een mok en voeg daarna de natte ingrediënten toe en meng het tot een deeg.
  3. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten – behalve de pindakaas! – toe aan het deeg
  4. Wanneer er een mooi deeg is ontstaan in de mok doe je de eetlepel pindakaas in het midden van het deeg en druk je dit aan.
  5. Doe de mok vervolgens in je magnetron op vol vermogen. Check na ongeveer 30 tot 40 seconden of je cakeje al droog van boven is. Wanneer het mengsel droog is en terug veert als je er met je vinger op drukt, is je cakeje al gaar. Is dit niet het geval, dan kan je je mug cake nog voor 30 seconden terug in de magnetron doen.
foto (5)

Mug cake met rauwe cacao als garnering. Ik heb hier de helft van de hierboven aangegeven hoeveel ingrediënten gebruikt in een te grote mok.. Maar dat doet niet af aan de smaak :-D

Zo simpel is het! Binnen twee minuten is je heerlijke mug cake klaar. Je kan het vervolgens lekker warm opeten of laten afkoelen en later opeten. Deze mugcake is lekker als een onderdeel van een verwarmend ontbijtje, maar doet het ook goed als een lekkere snack! En nu we het toch over snacks hebben:

..Doen jullie al mee met de winactie die tot maandag 19 mei loopt?..

Winactie Snackpakket

Doe mee met de winactie en maak kans op een heerlijk en gezond snackpakket! Klik hier om te zien hoe je dit goedgevulde snackpakket kan winnen. De actie loopt dus tot en met maandag 19 mei! Heel veel succes!

 

FacebookTwitterGoogle+EmailDelen