Gevulde paprika met vegetarisch gehakt

Goedemiddag! Ik heb vandaag weer een nieuw recept voor jullie dat te maken heeft met slowjuicen. In dit recept laat ik je zien hoe je hier een heerlijke vleesvervanger van kunt maken van overgebleven bietenpulp! Jawel, geen kant en klaar vegagehakt uit de supermarkt waarbij je nog vraagtekens kunt plaatsen bij de ingredienten (denk aan soja (rijk aan oestrogeen), tarwe, smaakversterkers en additieven). Dit vegetarische gehakt bestaat gewoon heel simpel uit het pulp van je bietenjuice (gezonde vezels!) en lekkere kruiden. Lees snel verder.
 Als je de slowjuice, superjuice serie op Superfreez.nl gevolgd hebt, dan weet je dat ik dol ben op het juicen van bieten. En met de leftover bietenpulp maak ik graag vezelrijke bietenburgers. Ken je de bietenburgers nog?

Het is wat saai om elke keer hamburgers te bakken met je bietenpulp. Daarom laat ik je vandaag zien hoe je bietenpulp op een andere manier kunt gebruiken!

Een gerecht dat ik veel maakte toen ik nog thuis woonde, was gevulde paprika’s. Ik vulde de paprika’s met rijst, gehakt en wat groente, bestrooide ze met wat kaas en schoof ze zo de oven in. Ik heb dit gerecht op een gegeven moment omgebouwd naar een veel gezonder gerecht zonder vlees. Met succes! Het is een heel populair gerecht bij ons thuis, iedereen vindt het lekker. Mijn moeder is niet zo moeilijk wat eten betreft, ik was vooral verrast over mijn broer en mijn vader. Zoals veel mannen willen ook zij het liefste gewoon een stuk vlees op hun bord, maar dit gerecht doet niet onder. Dit recept leent zich dan ook perfect voor de vrouwen die moeite hebben hun partner mee te krijgen in een gezondere etensstijl!

Wat heb je nodig

Zelfs de grootste vleesliefhebber krijg je hiermee om! Zelfs de grootste vleesliefhebber krijg je hiermee om!

 

 

  • bietenpulp gehakt volgens het recept van de bietenburgers
  • gekookte bruine (zilvervlies) rijst
  • paprika’s
  • augurk
  • doperwtjes en mais
  • optioneel kaas

 

 

 

En nu?

 

  1. Snijd de kopjes van de paprika’s. Besprenkel de paprika’s lichtjes met kokos- of olijfolie en schuif ze in een op 180 graden voorverwarmde oven.
  2. Bak het bietengehakt in een koekenpan tot het gaar is (dit duurt ongeveer 25 minuten).
  3. Wanneer het bietengehakt gaar is kun je het mengen met je gekookte bruine rijst, de doperwtjes en mais. Snijd de augurken in blokjes en voeg dit toe aan het mengsel.
  4. Nu kun je de paprika’s uit de oven halen, vullen met het mengsel, eventueel aftoppen met kaas en nog voor tien minuutjes in de oven schuiven.

 

Voila, smullen maar! :) Voila, smullen maar! :)

Serveer met wat rauwkost en smullen maar! Dit gerecht heeft de test doorstaan, zelfs mijn vader heeft onlangs, na een dag klussen, heerlijk gesmikkeld van een bordje met twee gevulde paprika’s en een sidesalade met olijven :)

Vergeet Green Quisine niet te liken, nog even en we gaan jullie een hele speciale verrassing voorschotelen via pagina van Green Quisine!

Farizah

FacebookTwitterGoogle+EmailDelen