Recept: No Nonsense Pannenkoeken

Deze post is geïnspireerd door mijn broer. Mijn broer is altijd op zoek naar lekkere recepten die hij heel snel kan maken. En met snel bedoel ik recepten waarbij hij zo min mogelijk moeite hoeft te doen en zo min mogelijk vaat vies maakt. Hij vertelde mij enkele weken terug dat hij pannenkoekjes had gemaakt van banaan en ei. Je kent ze misschien wel, deze bananen/ei pannenkoekjes waren echt een grote hit! 

 

Elke healthfreak en beautyblogger had het erover: simpele pannenkoekjes gemaakt van een ei, een banaan en een klein beetje kaneel. Een no nonsens, zo gemaakt pannenkoekje dat heel gezond én heel lekker is. Ik vond ze echt niet lekker en als je mijn broer kent raad je het misschien al, mijn broer ook niet. Ik was de pannenkoekjes alweer vergeten, tot mijn broer erover vertelde. Ik weet dat ik tijdens  het thuis studeren vaker pannenkoekjes maakte tijdens de lunch, omdat ze binnen een handomdraai klaar waren en ook erg vulden. Natuurlijk at ik geen banaan/ei pannenkoekjes die ik niet lekker vond! Ik had het recept iets aangepast en dit wil ik graag met jullie delen!

 

havermout ei

 

Wat heb je nodig voor één portie:

 

  • 1 ei
  • 1 (hele rijpe) banaan. Hoe rijper hoe zoeter.
  • 4 eetlepels havermout (meel)
  • 1/2 theelepel kaneel
  • heel klein snufje himalaya zoutklein beetje kokosolie voor het bakken

 

En nu?

 

  1. Doe vier eetlepels havermout in een keukenmachine of blender en maal dit fijn tot meel.
  2. Prak de banaan met een vork en meng het in een kom met een ei
  3. Voeg je kaneel, havermoutmeel en een snufje zout toe aan je natte ingrediënten en meng het tot je een glad pannenkoeken beslag hebt

Het beslag is iets dikker dan normaal pannenkoek beslag, daarom is het lastig om er een grote dunne pannenkoek van te maken. Één portie pannenkoeken bestaan uit ongeveer drie kleine pannenkoekjes. Bak ze in de pan tot ze de gewenste kleur hebben.

De pannenkoekjes zijn op zichzelf al lekker. de banaan geeft een zoete smaak af. Wil je zo toch zoeter hebben? Giet er dan een scheutje ahornsiroop overheen. Ze zijn ook heerlijk met wat gedroogde kokos, blauwe bessen en nootjes!

Vegan

havermout banaan

Omdat ik zo min mogelijk dierlijke producten eet heb ik geprobeerd om een vegan variant van de pannenkoekjes te maken. Ik dacht dat ik de ei gewoon kon vervangen door een lijnzaad-eitje (1 eetlepel lijnzaad gemixt met drie eetlepels water) maar ik vond het niet geslaagd. Ik heb Kevin de vegan variant laten proeven en hij vond het wel lekker. Ikzelf vond de smaak van de banaan te overheersend.

Heb jij misschien tips? Laat ze achter in de comments!

Wat eet jij trouwens ‘s morgens als ontbijt? Nog ideeën nodig? Kijk dan even naar de heerlijke Ontbijtbox  van Green Quisine!

 

Farizah