Recept: SOS havermout koekjes

Goedemiddag! Ken je dat? Je hebt geen boodschappen gehaald en je krijgt plots visitie. Je wilt dan toch iets lekkers serveren voor bij de thee en het liefst zonder helemaal naar de winkel te hoeven. Dat kan! Maak er een gewoonte van om altijd havermout in huis te hebben. Met havermout tover je in een mum van tijd de lekkerste koekjes op tafel. Vandaag deel ik het recept van mijn heerlijk sos havermout koekjes met jullie!

Oja! Vergeet Green Quisine niet te liken om de hoogte te blijven van Superfreez.nl en van Green Quisine! Er zit een heel speciaal concept aan te komen speciaal voor jullie… dat wil je niet missen! :D

 

Havermout, een zoetmiddel zoals palmsuiker of honing, olie en lijnzaad/chizaad zijn producten die ik standaard in huis heb. En niet zonder reden, want deze producten vormen de basis van een heerlijk clean koekje dat je in noodsituaties snel kunt maken. Afgelopen zondag had ik te maken met zo een noodsituatie. Een vriendin zou langs komen en ik had niks lekkers voor bij de thee. Gelukkig heb ik altijd havermout in huis en weet ik dat een havermout koekje binnen een kwartier vers gebakken is.

 

Havermout koekjes Voor de echte koekjes monsters :)

 

Wat heb je nodig voor 9 koekjes:

 

 • 1 cup havermout
 • 2 el palmsuiker
 • 1 tl vanille essence
 • 2 el kokos- of olijfolie
 • 1 tl bruine rijststroop of honing
 • een papje van 2 tl lijnzaad of chiazaad met 6 tl water *
 • snufje (himalaya) zout

 

 

 

* Het papje dient ter vervanging van ei. Heb je ei in huis of wil je niet perse een koekje dat vrij is van dierlijke producten? vervang dan het papje van lijn- of chizaad met twee eidooiers.

Heb je ongezoete cocoa poeder in huis? Voeg dan nog 4 tl ongezoete cacao aan het mengsel toe. Of varieer door een eetlepel pindakaas aan de basis toe te voegen.

 

Havermout koekjes Kwartiertje in de oven, even laten staan en klaar!

En nu?

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je weet dat je oven erg hard kan gaan kies je voor 165 graden.
 2. Maak het papje van lijn of chiazaad (je kunt ook 1 tl chiazaad met 1 tl lijnzaad mengen)
 3. Doe de droge ingredienten in een kom en meng de natte ingredienten in een andere kom
 4. Voeg vervolgens de natte ingredienten aan de droge ingredienten toe en kneed dit tot koekjesdeeg.
 5. Vorm de koekjes en bak ze in 12 tot 15 minuten af.

 

Wanneer je de koekjes uit de oven haalt zullen ze nog zacht zijn. Wees niet bang dat ze niet gaar zijn, ze worden tijdens het afkoelen vanzelf harder.

Et voila! Fijne bijkomstigheid is dat je huis heerlijk naar koekjes ruikt, een lekkere verwelkoming van je gast(en)! :D

Nou, nog 1 keer dan voor het geval je te afgeleid was door het heerlijke recept: like Green Quisine, binnenkort komen we met iets heel speciaals voor jullie! :D

Farizah

FacebookTwitterGoogle+EmailDelen